full screen background image
Search
2019. március 25. hétfő -
  • :
  • :

Új autóbusz-pályaudvar épül Lentiben

Új autóbusz-pályaudvar épül Lentiben

2018.05.08. Új autóbusz-pályaudvar építésére és a kerékpárutak fejlesztésére csaknem 477 millió forint európai uniós támogatást nyert el Lenti városa – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A vissza nem térítendő támogatás 80 százalékát az új autóbusz-pályaudvar építésére fordítják. A leromlott épületegyüttes helyett az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. új létesítményt alakít ki kilenc buszbeállóval, korszerű információs monitorral felszerelt váróteremmel, jegypénztárral és információs irodával.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés a városban és a járás 48 településén élő emberek közösségi közlekedését javítja, elősegítve a munkaerő-mobilitást is – közölték.

Hozzátették: Lentiben több mint egy kilométer hosszú, két méter széles kerékpárút épül, amely összeköti a lentikápolnai bicikliutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével. Kerékpárúton is megközelíthetővé teszi Lenti nagyobb foglalkoztatóit, valamint a csesztregi, a lovászi és a novai közép- és nagyvállalatokat. A projekt keretében 21 kerékpártárolót alakítanak ki és szemléletformáló kampányokat is rendeznek.

A projektek 2020. február végéig valósulnak meg.

A képen a jelenlegi buszmegálló. Fotó: lenti.hu

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in közlekedés, Lenti, pályázat, TOP
Close