full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Tudatosan fejleszti kerékpárút-hálózatát Püspökladány

Tudatosan fejleszti kerékpárút-hálózatát Püspökladány

2020.08.18. A 2020. év elejére mintegy 12 kilométer bicikliút épült meg, augusztus 18-án pedig egy újabb, 820 méteres szakaszt adtak át.

Tóth Lajos polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a tervezéskor a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontokkal együtt a lakossági igényeket is figyelembe vették. Az új bicikliút az északi kertvárosnak jelent biztonságos kapcsolatot a városközponttal és a vasútállomással.

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki hangsúlyozta: a kerékpárút-építés egy mostanra alapvetővé vált igény elégít ki, egyre többen használják ezt a járművet, ezért itt az ideje, hogy a településeket is összekössék bicikliutakkal.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke pedig elmondta: tervezés alatt vannak a településeket összekötő kerékpárutak, köztük a Debrecent a Hortobágyon át a Tisza-tóval összekapcsoló bicikliút is. Hozzátette továbbá, hogy Püspökladány a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban több mint 2,3 milliárd forint támogatást kapott, a most átadott fejlesztés is ebből valósult meg.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bodó Sándor, Hajdú-Bihar megye, kerékpár, Püspökladány, Tasi Sándor, TOP
Close