full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Tornaterem épül a szendrői református iskolához

Tornaterem épül a szendrői református iskolához

2020.06.18. Tornaterem épül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrői Református Általános Iskola és Óvodához, a létesítmény alapkövét csütörtökön helyezték el.

A település református templomában megtartott liturgiát követően Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt mondta: a 455 millió forintos hazai és uniós forrásból megvalósuló beruházás célja a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése.

Az államtitkár úgy fogalmazott: legyen ez az új tornateremmel kiegészülő iskola továbbra is a gyermekek testi és lelki fejlődésének középpontja, az “önfeledt vidámság és a családok biztos háttere”.

Azt hangsúlyozva, hogy a magyar nép életre való, úgy fogalmazott: “az élni akarás történelmünk 1100 éve alatt mindig is bennünk volt, a katasztrófákból felálltunk, a nehézségeken túlléptünk, és megerősödve vágunk nekik az új lehetőségeknek”.

A településen több mint 150 gyerek jár a református általános iskolába és óvodába, nekik épül a tornaterem, sportudvar, főzőkonyha, valamint egy többfunkciós étkező.

Fotó: MTI/Vajda János

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, sport, Szendrő
Close