full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Top forrásból újult meg a buszforduló Bugacpusztaházán

Top forrásból újult meg a buszforduló Bugacpusztaházán

2020.04.21. Két nyertes pályázatból két utat aszfaltoztak le a napokban a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztaházán – mondta el Kerekes László Zoltán, a település polgármestere a baon.hu portálnak. Hozzátette: A Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Operatív Program keretében 17 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. Ebből az úgynevezett buszfordulót aszfaltozták le.

– A nyertes pályázatig azonban több mint ötéves előkészítő munka vezetett, ebben nagy segítségére volt az önkormányzatnak a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft. A megújult úton biztonsági forgalomterelő szigetet is kialakítottak, hamarosan pedig virágokkal ülteti be az önkormányzat az út mindkét oldalát – mondta a településvezető a baon.hu portálnak.

A Pásztor utca leaszfaltozásához a Belügyminisztérium pályázatán nyertek támogatást. – A 16 millió forintos útépítéshez ötven százalék önerőt kellett az önkormányzatnak biztosítania. Azért erre az utcára esett a döntéshozók választása, mert ez a legsűrűbben lakott, és már évekkel ezelőtt az útalap is elkészült – mondta Kerekes László Zoltán. A polgármestertől azt is kifejtette, hogy a közeljövőben tervezik a Betyár és az Árvalányhaj utca leaszfaltozását, illetve a községháza felújítást is.

Forrás: baon.hu. A kép illusztráció.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Bugacpusztaháza, TOP
Close