full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

TOP-forrásból bővülhet a kiskunhalasi ipari park

TOP-forrásból bővülhet a kiskunhalasi ipari park

2018.09.28. Kiskunhalas Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.1.1-15-BK1 – Ipari parkok, iparterületek fejlesztése – Ipari park fejlesztése Kiskunhalason című felhívásra. A projekt keretében Kiskunhalas jelenlegi ipari parkjának fejlesztése és bővítése valósul meg.

Kiskunhalas különleges fizikai elhelyezkedése tette indokolttá iparterületének fejlesztését. A település jelenlegi szerkezetéből adódóan a fejlesztendő iparterületen kívül nincsen olyan termelő beruházás számára alkalmas ingatlan, amely megfelelő közműellátottsággal bír és gazdasági jellegű. A város földrajzi elhelyezkedése, hagyományokon nyugvó mezőgazdasági termelése, a sajátos geológiai adottságok és a szabad munkaerő révén vonzó befektetési övezet lehet, amennyiben a vállalkozások és beruházók számára kiajánlható iparterület megfelelő közműellátottsággal és megközelíthetőséggel rendelkezik.

Bár Kiskunhalas jelenleg is működő ipari parkja számos vállalkozásnak ad otthont, nem fedezi az újonnan betelepülni szándékozók igényeit, mivel területe nincs teljes egészében feltárva. Jelen pályázati támogatás lehetőséget biztosít ezen gazdasági igény kielégítésére.

Az ipari park bővítése és fejlesztése során az önkormányzat ingatlanvásárlással/kisajátítással megfelelő teret biztosít a beruházáshoz. Feltáró utat és szükséges közmű hálózatot vezet be a területre, a meglévő épület szükségszerű felújítása után vállalkozásfejlesztési, ipari park és klasztermenedzsment szolgáltatásokat is biztosít.

Két darab gépbeszerzés lebonyolítása után saját maga önköltségi áron tudja majd karbantartani az ipari park területét. Cél, hogy az önkormányzat a betelepülő vállalkozások meglévő, illetve új telephelyeinek kialakítását és fejlesztését indukálja és a vállalkozások közötti együttműködések infrastrukturális hátterét biztosítsa.

A fizikai, infrastrukturális fejlesztés mellett fontos kiemelni az inkubációs és fejlesztési tanácsadási szolgáltatások kialakítását és betelepítését az ipari parkba.

A beruházás várhatóan új munkahelyeket teremt, növeli a vállalkozások betelepülési szándékát és ezzel a helyben történő foglalkoztatást, a versenyképességet a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások révén, valamint élénkíti a gazdaságot települési és térségi viszonylatban egyaránt.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében Európai Uniós támogatással valósul meg.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, ipari park, Kiskunhalas
Close