full screen background image
Search
2020. december 5. szombat -
  • :
  • :

TOP: a pályázati felhívások kiírásának küszöbén állunk

TOP: a pályázati felhívások kiírásának küszöbén állunk

2015.12.10. A Magyar Államkincstár megyei igazgatósága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán szervezett Információs Napot csütörtökön. A rendezvényt megelőzően sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről Hirt Ferenc megyei fejlesztési biztos, Fehér János igazgató, valamint Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke.

Hirt Ferenc a sajtótájékoztatón bejelentette: a Nemzetgazdasági Minisztérium legkésőbb hétfőig kiírja a TOP pályázati felhívásait. A fejlesztési biztos emlékeztette a jelenlévőket, hogy Tolna megyének összesen több mint 34 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésére, amelynek felhasználása során a gazdaságfejlesztés lesz az elsődleges szempont. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a TOP célkitűzéseinek megvalósításával hozzájárul a megye népességmegtartó erejének növeléséhez, azonban ehhez további források is szükségesek.

Fehérvári Tamás a megye előkészítő feladataira utalva kijelentette: a közgyűlés minden vonatkozó fejlesztési dokumentumot elfogadott, így az önkormányzat felkészült a pályázati felhívások megjelenésére. Az igazi munka akkor indul el, amikor az Irányító Hatóság döntést hoz a TOP érintett szereplőinek – egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok –elképzeléseiről, s ezt követően megkezdhetik azok megvalósítását is. Az elnök célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a megye jól szerepeljen a források hasznosítását illetően. Ehhez olyan megyei szereplőkre (vállalkozások, szakmai szervezetek, érintett felek) van szükség, amelyekkel partneri együttműködés valósítható meg a sikeres pályázás érdekében. Példaként említette meg a Kormányhivatalt, amelynek Foglalkoztatási Főosztályával már meg is kezdődtek az egyeztetések egy foglalkoztatási paktumról.

Fehér János tájékoztatta a résztvevőket, hogy a TOP lebonyolításában a Magyar Államkincstárnak is jelentős szerepet szántak. A megyei irodák feladata elsődlegesen és többek között a kedvezményezettekkel való közvetlen kapcsolattartás, a megvalósulás nyomon követése, valamint a kifizetési kérelmek és támogatási szerződések kezelése. Az igazgató ismertette a TOP célkitűzéseit, mint például a foglalkoztatás elősegítését és a vállalkozásbarát környezet kialakítását.  Mint elmondta, a program forrásai elsősorban az önkormányzatok – a már említett célkitűzések mentén tervezett – fejlesztéseit szolgálják.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fehérvári Tamás, Hirt Ferenc, pályázat
Close