full screen background image
Search
2018. november 17. szombat -
  • :
  • :

Több mint százmillió forintos horgászturisztikai fejlesztés Vasban

Több mint százmillió forintos horgászturisztikai fejlesztés Vasban

2017.03.02. Több mint százmillió forintot fordítanak a horgászturizmus fejlesztésére Vas megyében a következő egy évben – tájékoztatta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke az MTI-t.

Puskás Norbert közlése szerint a kezelésükben lévő 21 állóvízből nyolc vízterület környezetét tudják megújítani a Széchenyi 2020 programban elnyert 109,9 millió forintos támogatásból, a pénzből például a mozgáskorlátozottak számára alkalmas stégeket is építenek.

Hozzátette: több mint 259, a horgászok kényelmét szolgáló kültéri eszköz – információs táblák, szemétgyűjtők, padok, asztalok és szalonnasütők – kihelyezése szerepel a programban, de jut pénz a vízpartok körüli utak és parkolók rendbetételére is. Több ezer négyzetméternyi partszakasz újulhat meg, és újabb horgászhelyeket alakítanak ki.

A fejlesztések a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti-tó, a vaskeresztesi Pinka-holtág, a vaskeresztesi horgászturisztikai központ, Csepregen a Téglagyári-tó, a gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári-tó, valamint a Merseváti-tó mentén valósulnak meg.

Puskás Norbert elmondta, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének 28 tagegyesülete, és összesen 8 ezer regisztrált tagja van. A szövetség 29 folyóvizet és 21 állóvizet gondoz 1397 hektárnyi vízterületen.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fejlesztés, horgászat, Vas megye
Close