full screen background image
Search
2019. május 26. vasárnap -
  • :
  • :

Több mint háromszázmillió forintból korszerűsödik két iskola Jászberényben

Több mint háromszázmillió forintból korszerűsödik két iskola Jászberényben

2018.12.05. Több mint háromszázmillió forintból újult meg a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola Jászberényben, ahol év végére befejeződik a Jászsági Általános Iskola Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének energetikai korszerűsítése is – közölte a városfejlesztési irodavezető az MTI-vel. A szükséges forrást a Terület-és Településfejlesztesi Operatív Program keretében nyerték.

Hegyi István elmondta: a két intézménybe összesen több mint kilencszáz gyermek jár, ebből félezren a Bercsényi Miklós általános iskolába, ahol a tanítás mellett ütemezetten, az iskola vezetőivel egyeztetve zajlanak még év végéig a munkálatok.

A beruházás során mindkét iskolában nyílászárókat cseréltek, utólag hőszigetelték az épületeket, felújították homlokzatokat és korszerűsítették a fűtési rendszereket – számolt be. Hozzáette: a Bercsényi Miklós iskolában napelemeket is telepítenek, továbbá hőszivattyús rendszert alakítanak ki. A beruházás eredményeként körülbelül harminc-negyven százalékos költségmegtakarítás várható- tette hozzá.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hegyi István, iskola, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Jászberény
Close