full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Több mint félezer alkotással neveztek a Tolna megyei óvodások és diákok

Több mint félezer alkotással neveztek a Tolna megyei óvodások és diákok

2018.05.16. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére, melynek megyei győzteseit péntek délután hirdették ki Szekszárdon, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon.

A pályázat célja most is az volt, hogy a gyerekek a rajzaikon, alkotásaikon keresztül megmutassák, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vártak, az iskolások azonban plakátot, kézműves alkotást is küldhettek, de írhattak mesét vagy verset, és számítógépes alkalmazással is nevezhettek.

A Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok alkotta értékelő bizottságnak ezúttal sem volt egyszerű dolga, több mint ötszáz alkotásból kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Harmincegy intézményből összesen 514 alkotás érkezett az idei pályázatra.

A legtöbb pályázatot – 104 darab rajzot – az előző évekhez hasonlóan 2018-ban is a szekszárdi Wunderland óvodából küldték be, az iskolák között a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola diákjai voltak a legaktívabbak, akik 106 alkotással pályáztak.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át.

A Tolna Megyei Önkormányzat (TMÖ) örömmel támogatta az ifjú tehetségek ügyét. Az önkormányzat részéről Ribányi József alelnök vett részt a Katasztrófavédelem megyei eredményhirdető eseményén.

Forrás: TMKI/TMÖ
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in gyermekek, katasztrófavédelem, önkormányzat, pályázat, rajz, Ribányi József
Close