full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Több mint 76 kilométer közút újul meg az idén Hajdú-Biharban

Több mint 76 kilométer közút újul meg az idén Hajdú-Biharban

2018.05.18. Összesen 76,4 kilométer utat újítanak fel az idén Hajdú-Biharban – jelentették be a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságán pénteken tartott sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Tasi Sándor, a hajdú-bihari közgyűlés alelnöke arról tájékoztatott, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében 3,2 milliárd forint áll rendelkezésre a 4-5 számjegyű megyei utak felújítására.

Ebből a pénzből már megkezdődött a Hajdúnánást az M35-ös autópályával összekötő út, valamint a Püspökladány-Sárrétudvari, Nyíradony-Nyírábrány és a Biharnagybajom-Berettyóújfalu közötti utak felújítása – tette hozzá Szoták Zoltán, a Magyar Közút megyei igazgatója. Elmondta, hogy az utakon kicserélik a kopóréteget, új burkolati jeleket festenek fel, s ahol szükséges kicserélik a közúti jelzőtáblákat is.

Top-forrásból 27,8 kilométer út újul meg az idén Hajdú-Biharban – mondta.

Közlése szerint további 3,5 milliárd forint hazai forrásból – a 100 milliárdos országos közút-felújítási program keretében – a megye különböző térségeiben újabb 27,8 kilométer útszakaszon kezdődik hamarosan felújítás és fejeződik be az év végéig.

Ugyancsak hazai, mintegy 750 millió forint forrásból készül el Hajdúdorog belterületén egy körforgalom, illetve megújul a Nyírmártonfalva és Vámospércs közötti útszakasz – ismertette Szoták Zoltán megyei igazgató.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Debrecen, Hajdú-Bihar megye, Tasi Sándor, TOP
Close