full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Több mint 700 milliós műanyagipari fejlesztés Kőszárhegyen

Több mint 700 milliós műanyagipari fejlesztés Kőszárhegyen

2017.09.07. Simon István egyéni vállalkozó 765 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Fejér megyei Kőszárhegyen, az uniós támogatású projekt révén nőtt fröccsöntő gyárának kapacitása.

Simon István a fejlesztéshez 344,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP). A beruházással a régió egyik legjelentősebb, majdnem 100 gépes műanyag termék gyártójává vált.

Klér Zoltán pénzügyi vezető az MTI megkeresésére elmondta, hogy hat fröccsöntő gépet, valamint tíz műanyagdaráló gépet vásároltak. Ezen felül a precíziós munkavégzést segítendő fémmegmunkáló gépeket szereztek be, amelyekkel a műanyag elemek fröccsöntéséhez használt szerszámokat tudják karbantartani.

Közölte, hogy mintegy 90 millió forintot fordítottak egy komplex adatgyűjtő rendszer kiépítésére, amellyel képessé váltak valamennyi fröccsöntő gépen folyó munka és gyártás online tervezésére és összetett, átfogó felügyeletére. Vásároltak még különböző mérőeszközöket, szoftvereket.

A vállalkozás a meglévő üzemcsarnok mellé egy alapanyag ellátó és előkészítő csarnokot épített, míg a régi raktárból szerszámüzemet és irodákat alakított ki.

Simon István 1985-ben kezdte meg tevékenységét egyszemélyes vállalkozásként, a folyamatos fejlődés és fejlesztések révén ma már 242 embert foglalkoztat. Három telephelye Szabadbattyánban és Kőszárhegyen található.

A vállalkozás műanyag fröccsöntő gépei 25 tonnától az 550 tonnás záró erőig terjedő mérettartománnyal rendelkeznek és a hagyományos fröccstechnikán túl szilikon és két komponensű fröccsöntésre is képesek. Termékeik a legfontosabb vevőiken (TE, GE, Harman, Denso, Valeo, Hi-Lex, Hanon, Bosch) keresztül olyan világcégek gépjárműveibe kerülnek, mint a Suzuki, a BMW, a Mercedes, a PSA és a Volkswagen-csoport. A gyár havonta több mint 30 millió darab műanyagalkatrészt állít elő.

Simon István 2015-ben 5,365 milliárd forintos árbevétel mellett 483,7 milliós eredményt könyvelt el, míg tavaly 5,879 milliárd forintos árbevételhez 491,1 milliós eredmény párosult. Az idei évre hatmilliárdos árbevételt és 500 milliós eredményt tervez.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, fejlesztés, Kőszárhegy
Close