full screen background image
Search
2019. augusztus 21. szerda -
  • :
  • :

Több mint 700 millió forintból gazdálkodhat a Zala Megyei Önkormányzat

Több mint 700 millió forintból gazdálkodhat a Zala Megyei Önkormányzat

2019.01.31. Soros ülését tartotta csütörtökön a Zala Megyei Közgyűlés.

A közgyűlés csütörtöki ülésén tájékozódott a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. működéséről, melynek kapcsán Váradi József erdőgazdálkodási főmérnök kiemelte, hogy társaságuk állami tulajdonú területek vagyonkezelőjeként megvalósítja a fenntartható erdőgazdálkodás minden elemét úgy, hogy érvényesíti a természet- és környezetvédelmi szempontokat, nyereséges gazdálkodási tevékenységen keresztül messzemenőkig igazodik a közjó szolgálatához.

Elhangzott, hogy kiemelten kezelik a közjóléti feladatokat, melyek egyik fő színtere Zala megye, ahol a Kis-Balaton és a Balaton környéke tartozik hozzájuk. Ezen a területen az elmúlt években is számos fejlesztést valósítottak meg, több kilátót építettek vagy újítottak fel, létrehozták a Festetics Imre Állatparkot, s további pályázatok révén kívánják megvalósítani a Festetics örökség bemutatását, illetve a „Balaton madártávlatból” című projekt által újabb turisztikai attrakció fejlesztéseket kívánnak megvalósítani a Keszthelyi-hegység térségében, melyekhez kérte a Zala Megyei Közgyűlés támogatását és együttműködését.

A testület rendeletet alkotott a Zala Megyei Önkormányzat 2019. évi költségvetéséről, melynek bevételi és kiadási főösszege 724 027 000 Ft.

Elfogadásra került a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2019. évi üzleti terve, valamint az idei évre vonatkozó összesített közbeszerzési terv.

Jóváhagyta a közgyűlés az oroszországi Hanti-Manysi Autonóm Terület Kormányzóságával 2001-ben megkötött együttműködési megállapodáson alapuló 2019-2020. évekre vonatkozó tevékenységi tervet, amely a két térség között megvalósítandó közös programokat és projekteket foglalja magában, kiemelten kezelve az oktatás, innováció, egészségügy területét, valamint a néprajzi, nemzeti és népi értékek gyűjtésének és megőrzésének módszertani tapasztalatainak megosztását. A dokumentum aláírására a térség kormányzójának 2019. február 4 -7. között sorra kerülő zalai látogatása keretében kerül sor.

A grémium jóváhagyta a magyar-magyar kapcsolatok ápolását és fejlesztését célzó együttműködések támogatását szolgáló Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott „A végvidék nem alkuszik” című pályázatot, melyben a megyei önkormányzat partnere Kovászna Megye Tanácsa lesz, középpontjában pedig a két térség, Zala és Háromszék, határrégiós adottságaiból eredő fejlesztési lehetőségeinek, jó gyakorlatainak megismerése és átadása áll, különös tekintettel a korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeire.

Ezt követően pedig részletes tájékoztatást kaptak a képviselők a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal által 2018-ban végzett feladatokról, melyek között a testületi munkához kapcsolódó tevékenységek mellett jelentős arányt képviseltek a pályázatokkal kapcsolatos térségfejlesztési és pénzügyi tevékenységek.

Forrás: Zala Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in együttműködés, erdő, költségvetés, közgyűlés, önkormányzat, pályázat
Close