full screen background image
Search
2020. július 2. csütörtök -
  • :
  • :

Több mint 6 milliárdból épül a 8-as főút várpalotai elkerülőjének második üteme

Több mint 6 milliárdból épül a 8-as főút várpalotai elkerülőjének második üteme

2016.10.07. Több mint 6 milliárd forintból valósul meg a 8-as főút várpalotai elkerülőjének második üteme – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese az útszakasz pénteki alapkőletételének ünnepségén Várpalotán.

Mayer András elmondta: a nettó 6,265 milliárd forintos beruházás során 3,4 kilométer, kétszer két sávos fizikailag elválasztott útpálya, 1,5 kilométer közút és 1,9 kilométer szervizút épül, emellett Pétfürdőnél külön szintű csomópontot alakítanak ki. Hozzátette: készül két körforgalom, egy közúti aluljáró, egy gyalogos és kerékpáros aluljáró, valamint felújítanak két közúti felüljárót is.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota fideszes polgármestere a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb várpalotai beruházásának nevezte az elkerülő út építését, amellyel nemcsak élhetőbbé, hanem vonzóbbá is válik a város, és megközelíthetősége is javul.

nif-8-as-ut-2Fotó: NIF Zrt.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a helyiek által közel negyven éve várt elkerülő úttal jelentősen javulnak a térségben élők életkörülményei. Emlékeztetett, hogy több mint 600 millió forintos beruházással a nyáron újult meg a 8-as főút jelenlegi, Várpalotát átszelő szakasza is.

A várpalotai elkerülő út első üteme nettó 21,849 milliárd forintból épül az inotai erőműtől déli irányban a város alatt a Berhidai utcában épülő vasúti hídig. A második, nettó 6,265 milliárd forintos szakasz innen a 8-as főút Hajmáskér határában véget érő, kétszer két sávos szakaszáig tart. A két ütemben épülő elkerülő út teljes hossza meghaladja a kilenc kilométert, megépültével az M7-es autópályától Veszprémig megszakítás nélkül kétszer két sávos gyorsforgalmi út vezet majd.

MTI

Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Campanari-Talabér Márta, Kontrát Károly, utak, Várpalota
Close