full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Több mint 43 milliárd forint településfejlesztési forrás jut Somogynak

Több mint 43 milliárd forint településfejlesztési forrás jut Somogynak

 2016. január 29. Jelentősen hozzájárulhat Somogy megyében a munkahelyteremtéshez és a leszakadó térségek felzárkózásához az a 43,5 milliárd forint, amit a megyei települései kaphatnak meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) a 2020-ig tartó európai uniós fejlesztési ciklusban – fejtette ki Somogy fejlesztési biztosa pénteken Kaposváron.

Móring József Attila sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a korábbi uniós fejlesztési ciklusban kevesebb mint 30 milliárd forint állt rendelkezésre ilyen címen. A mostani 43,5 milliárdból nem részesül a megyeszékhely, Kaposvár ugyanis önállóan 17,5 milliárddal rendelkezik.

A TOP-pályázatokon nyert forrást szociális intézmények, bölcsődék, óvodák felújítására, bővítésére, ipartelepek, ipari parkok kialakítására, és egyebek mellett városrehabilitációra, önkormányzatok részvételével zajló munkahelyteremtő beruházásokra lehet fordítani – közölte a kereszténydemokrata politikus.

Az országgyűlési képviselőként is dolgozó fejlesztési biztos rámutatott, hogy a pályázatok kiírása folyamatos, az elsőket tavasszal elbírálják.  Az első beruházások már 2016 utolsó negyedévében megkezdődhetnek, és a tervek szerint 2017 nyaráig az összes pályázat megjelenik – tette hozzá.

A TOP-pályázatokkal Somogy fejlettebb részei, köztük Kaposvár környéke és a Balaton-parti települések tovább erősödhetnek, a hozzájuk képest infrastrukturális szempontból kevésbé fejlett Barcsnak, Nagyatádnak, Csurgónak és ezek környékének pedig lehetőséget kínál a felzárkózásra – mondta a politikus.

MTI

A képen: Móring József Attila interjút ad a sajtótájékoztató után. Fotó: facebook.com/Móring-József-Attila
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Kaposvár, Móring József Attila, pályázat, Somogy megye
Close