full screen background image
Search
2021. január 24. vasárnap -
  • :
  • :

Több mint 2,6 milliárd forintos közlekedésfejlesztés Szolnokon

Több mint 2,6 milliárd forintos közlekedésfejlesztés Szolnokon

2020.12.22. Közlekedésfejlesztést valósított meg Szolnokon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert több mint 2,6 milliárd forintból a város önkormányzata.

A Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Dr. Sebestény utat fejlesztették a Besenyszögi útig.

A munkálatok a Zagyva-híd felújításával kezdődtek: a híd útburkolata, korlátai, a kerékpársáv és a járdák is megújultak, valamint korszerűsítették a közvilágítást. Megújult emellett a Városmajor út és a Bimbó út közötti útszakasz. A Bimbó úttól a Mester úti körforgalomig új út épült a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak – ott kiépítették a teljes közvilágítási hálózatot -, és a munkálatoknak köszönhetően a Tallinn városrész is bekapcsolódott Szolnok kerékpárhálózatába. Két új buszöböl is létesült – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Városmajor úti és Mester úti körforgalom megépítésével biztonságosabban használhatók a korábban balesetveszélyes kereszteződések.

Az új úttal Szolnokon új “városkapu” jött létre, mivel közúti kapcsolatot biztosít a centrum környéke (Várkonyi István téri körforgalom), a Besenyszögi út és a közeljövőben megépülő M4-es gyorsforgalmi út között. Utóbbival a város északról is elkerülhető lesz – közölték.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok, TOP
Close