full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Több mint 1000 milliós munkahelyvédelmi támogatás a fajszi társaságnak

Több mint 1000 milliós munkahelyvédelmi támogatás a fajszi társaságnak

2020.06.18. Több mint 100 millió forint támogatásban részesült a Bács-Kiskun megyei fajszi székhelyű Pata József Gépipari Kft. A családi vállalkozásként működő cég, a Magyar Suzuki beszállítója a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghirdetett versenyképesség-növelő támogatási program keretében, munkahelyek megvédésére kapta az összeget.

A támogató okiratot Pata Ildikó, férje és lánya június 15-én, hétfőn vette át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, az eseményen Zsigó Róbert, a választókörzet országgyűlési képviselője is jelen volt.

Szijjártó Péter miniszter a támogató okirat átadásakor elmondta: A Modeine Hungária Kft., a Motor-Classis és a Pata József Gépipari Kft. összesen 1 milliárd 360 millió forintnyi beruházást fognak végrehajtani az elkövetkezendő hónapokban, ezáltal összesen 888 munkahelyet védenek meg, és ehhez a kormánytól 681 millió forintnyi támogatásban részesülnek.

Szijjártó Péter a Pata József Gépipari Kft-nek nyújtott támogatásról elmondta: a társaság olyan családi vállalkozás, amely a Magyar Suzuki számára 310 alkatrészt szállít be, évente összesen 20 millió darabot.

Most egy négy részből álló fejlesztési sorozatot hajt végre, melynek nyomán a nagy nemzetközi vállaltok első körös beszállítójaként további megrendeléseket tudnak kielégíteni.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Fajsz, Szijjártó Péter
Close