full screen background image
Search
2019. február 23. szombat -
  • :
  • :

Több milliárddal támogatja a szegedi egyetemet a kormány a következő években

Több milliárddal támogatja a szegedi egyetemet a kormány a következő években

2018.02.02. A kormány 2018 és 2020 között több mint 4,1 milliárd forinttal támogatja a Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztéseit, valamint képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzésére 4,8 milliárd forintot biztosít – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg csütörtökön.

Azt írták: támogatják a Szegedi Tudományegyetemen a Zeneművészeti Kar infrastrukturális fejlesztését, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika infrastrukturális felújítását, valamint a szükséges eszközpark beszerzését. Minderre idén 1,17 milliárd, jövőre 2,68 milliárd, 2020-ban pedig 309 millió forint jut.

Emellett a határozat értelmében a képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzéséhez 4,8 milliárd forint forrás biztosítanak “a felmerülés ütemében”.

A közlönyből az is kiderült, hogy a kormány támogatja a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája esetében az egyetem intézményfejlesztési tervében szereplő idegsebészet, szemészet, arc-állcsont sebészet, fül-orr-gége szakterület és a speciális fej-onkológia egy helyre költöztetését, integrált központ létrehozását, amelynek becsült költsége 9 milliárd forint. Ennek határideje 2022. december 31. – olvasható a közlönyben.

Emellett a határozat szerint felül kell vizsgálni az orvos- és egészségtudomány, természettudomány és műszaki képzési területek költségkereteit.

Fotó: Panoramio

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, pénzügyek, Szeged
Close