full screen background image
Search
2020. augusztus 7. péntek -
  • :
  • :

Tizenhárom napirendi pontot vitatott meg a Fejér Megyei Közgyűlés

Tizenhárom napirendi pontot vitatott meg a Fejér Megyei Közgyűlés

2019.06.20. Tizenhárom napirendi pont megvitatására ült össze csütörtök délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés. A testület a napirendek sorában többek között elfogadta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. évi munkájáról szóló beszámolót és zárt ülésen döntött a megye több települését érintő további fejlesztések megvalósításáról. 

A közgyűlési döntéseket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke sajtóinterjúban összegezte:

– Első napirendi pontunk keretében meghallgattuk és értékeltük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnak és munkatársainak 2018-ban végzett munkáját és az arról szóló beszámolót.

Köszönetünket és elismerésünket tudtuk nekik kifejezni a lakosság szubjektív biztonság érzete rendkívül sokat javult és az eredmények is azt mutatják, hogy nagyon sokat lépett előre a rendőrség, tényleg kiváló munkát végeznek a megye lakossága érdekében.

A közgyűlés elnöke külön köszöntötte az elnökségben helyet foglaló: Dr. Kuczik János Zoltán (szószék) r. dandártábornokot, a Készenléti Rendőrség parancsnokát, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettest és Fejér megye rendőr-főkapitányát, Dr. Varga Péter (elnökség) r. dandártábornokot.

Ezt követően hoztunk költségvetési módosítási döntést, amely egy pozitív dolog, mert kettő millió forintot nyertünk határon túli testvéreinkkel, Tusnádfürdővel való együttműködés, testvér települési kapcsolat kialakítására Értékeltük a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács munkáját és ezt fogadtuk el egy beszámoló keretében.

Döntöttünk arról, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat beruházóként kívánja megvalósítani a Bodajk-Mór közötti kerékpárutat, amely nemcsak turisztikai, hanem szakrális jelentőséggel is bír. A Bodajki Kegyhely és a Bodajki Búcsú nemcsak a Fejér megyeiek számára, hanem országosan is nagy vonzerővel bírnak. Mindkettő megtalálható a Fejér Megyei Értéktár értékei között is.

Döntöttünk zárt ülés keretében települési TOP pályázatok többlettámogatási igényeiről. Voltak olyan pályázatok, melyek esetében jogosnak ítéltük, hogy költségvetésünk terhére szükséges plusz TOP forrást biztosítanunk. Ez esetekben támogatói döntést hoztunk. Volt azonban olyan eset is, ahol nem értettünk egyet a települési kérelemmel, vagy csökkentett mértékben értettünk vele egyet. Ezek döntések a kihirdetésig azonban nem nyilvánosak.

Elfogadta a közgyűlés az EFOP „Fejér megyei Felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztés” című projektről, valamint a Fejér Megyei Értéktár Bizottság 2019. évi I. féléves munkájáról szóló beszámolókat is.

Forrás/fotó: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Kuczik János Zoltán, Dr. Varga Péter, Fejér megye, felzárkóztatás, közgyűlés, Molnár Krisztián, önkormányzat, pályázat, rendőrség, TOP
Close