full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Testvérmegyei kapcsolat épül Vas- és Hargita megye között

Testvérmegyei kapcsolat épül Vas- és Hargita megye között

2016.08.25. Vas megye és az erdélyi Hargita megye együttműködéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá ma Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Szombathelyen.

A két megye elöljárója szorgalmazza a testvérmegyei kapcsolat kialakítását és ennek jegyében az együttműködést számos területen. Például kölcsönösen megismernék egymás pályázati rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait, a katasztrófa- és polgárvédelemben közös gyakorlati programokat, képzéseket kezdeményeznek, támogatnák egymást a befektetők vonzásában, szorgalmazzák az ifjúság támogatása érdekében kialakított közös programok, projektek lebonyolítását.

A felek abban is egyetértettek, hogy Hargita és Vas megyének együtt kell működnie a megyei értéktárak feltérképezésében és népszerűsítésében. Ezenkívül közös részvételre törekednek a Mária Út programban, és tapasztalatcseréken ismernék meg egymás jó gyakorlatait a tematikus utak, kirándulások megszervezésében. Példaként említették a Költők nyomában elnevezésű tematikus utat, a bicikliutak kialakítását, az Árpád-kori templomok nyomában című, valamint a Kőszeg–Vashegy borút programot.

Az oktatás terén ösztönöznék az egyetemek, kutatói központok közti együttműködést, az e téren alkalmazott jó gyakorlatok átadását, valamint egyetemisták, szakemberek csereprogramokban való részvételét.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Erdély, értéktár, kapcsolatok, Majthényi László, megállapodás
Close