full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Támogatás a klímavédelmi beruházásokhoz a fejlődő országokban

Támogatás a klímavédelmi beruházásokhoz a fejlődő országokban

2019.01.08. A nemzetközi klímafinanszírozás hazánk hosszú távú befektetése, amely a magyar magánszektor külföldi térnyeréséhez is hozzájárulhat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szorgalmazza és támogatja a magyar gazdasági szereplők részvételét két- és többoldalú nemzetközi éghajlatvédelmi beruházásokban, ezért a fejlődő országokkal való együttműködés keretén belül végrehajtott klímavédelmi tevékenységeket előmozdító egyedi támogatási lehetőséget tett közzé.

A 160.000.000 Ft keretösszegű vissza nem térítendő támogatás célja, hogy előmozdítsa a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait mérséklő, a magyar gazdaság számára előnyös és külpolitikai kapcsolatainkat erősítő projektek kivitelezését a Párizsi Megállapodást aláíró fejlődő országokban.

Pályázati feltételek:

Egyedi támogatási kérelmet benyújtani Magyarországon bejegyzett és jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok, felsőoktatási intézmények, valamint klímapolitikai érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesületek jogosultak. Egyedi kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség. Egy szervezet egy egyedi kérelem benyújtására jogosult.

A benyújtott kérelem mellékletét képezi a minta szerinti dokumentum alapján összeállított és aláírt részletes költségterv, adatlap és megvalósítási ütemterv.

A pályázati felhívás földrajzi fókusza: nyugat-balkáni régió országai, továbbá egyes afrikai és dél-kelet ázsiai országok.

Támogatása mértéke:

  • Minimálisan igényelhető támogatás összege: 15.000.000 forint
  • Maximálisan igényelhető támogatás összege: 50.000.000 forint

A projekt összes költségének maximum 70%-a nyújtható támogatás keretében, a projekt megvalósításához saját forrásként a teljes költség legalább 30%-ának biztosítása kötelező a kérelmet benyújtó részéről. Nem tekinthető saját forrásnak az államháztartás központi alrendszeréből megítélt más költségvetési támogatás.

A pályázati benyújtási határideje 2019. január 31.

További információ ide kattintva érhető el.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, ITM, Magyarország
Close