full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Szerteágazóak Hajdú-Bihar megye nemzetközi kapcsolatai

Szerteágazóak Hajdú-Bihar megye nemzetközi kapcsolatai

2017.10.25. Az elmúlt két évben megvalósuló nemzetközi projekteknek és a partnerségi megállapodásoknak köszönhetően Európa-szerte több mint 20 ország több mint 60 szervezetével került kapcsolatba a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. Az együttműködés folyamatos.

A megyei önkormányzat nyolc nemzetközi projektben működött és működik közre. A témák változatosak: az energiatudatos gondolkodástól a fényszennyezés csökkentésén át a klaszterpolitika fejlesztéséig, a fiatal vállalkozók támogatása vagy a bürokrácia csökkentése is szerepel a lefedett területek között. Változatos képet mutat a nemzetközi projektekben résztvevő partnerszervezetek köre is, hiszen a települési önkormányzatok mellett az együttműködők között vannak megyei, regionális, illetve országos döntéshozó szervezetek, egyetemek és kutatóközpontok, fejlesztési ügynökségek, alapítványok, egyesületek is.

Az önkormányzat a különböző együttműködési megállapodások keretében is aktív kapcsolatot tart külföldi partnereivel. A nemzetközi tapasztalatokat a helyi fejlesztési programok során igyekszik hasznosítani, hogy ezzel is elősegítse Hajdú-Bihar megye fejlődését.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hajdú-Bihar megye
Close