full screen background image
Search
2020. július 2. csütörtök -
  • :
  • :

Szerkezetkész a sárvári sport- és kulturális központ

Szerkezetkész a sárvári sport- és kulturális központ

2019.01.23. Egykor téglagyár volt a területen, aztán piac, mellette kacsaúsztató, 1993-ban a terület fele lett a városé, a másik fele egy cég tulajdonába került. Az előbbi, 4,5 hektáros területen készül most Sárvár új közösségi tere. Szalagokkal díszített fenyőfát erősítettek hétfőn a készülő sport- és kulturális központ legmagasabb pontjára.

A szerkezet kész, a munka még látványosabb szakaszába ért, szeptemberre készülhet el a mintegy 2 milliárd forintos kormányzati támogatással készülő komplexum. A sport és kulturális központ elnevezés még csak munkacím, keresik a frappáns és zseniális nevet, amely kifejezi a készülő komplexum valódi tartalmát.

Kondora István polgármester az ünnepségen felidézte, hogy már 1993-ban megfogalmazódtak tervek, hogy egy rekreációs központ készüljön ide, aztán 2003-ban lett konkrétabb az elképzelés, 2013-ban pedig elkezdték tervezni, pontosítani az elképzeléseket. Tavaly márciusban kezdték az építkezést, tíz hónap alatt pedig áll már a leendő centrum szerkezete.

– Kicsit szürkék és nyersek most a falak, de felöltöztetve szép lesz – fogalmazott Kondora István. Kiemelte, hogy a tervek, az építkezés központjában az emberek állnak, azok, akik használni fogják a sportpályákat, a mozit.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat Fotó: Szendi Péter/Vas Népe
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Kondora István, Sárvár
Close