full screen background image
Search
2018. november 15. csütörtök -
  • :
  • :

Százhúsz pályázat nyert el TOP-támogatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Százhúsz pályázat nyert el TOP-támogatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.05.19. Százhúsz pályázat összesen 20,8 milliárd forint támogatást nyert el Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében eddig az idei első körben, egyebek mellett ipari, helyi közlekedési és turisztikai fejlesztések is megvalósulnak – közölte a megyei önkormányzat az MTI-vel.

A támogatott projektek több mint félszáz önkormányzatot és két egyházi szervezetet érintenek – írták. Kifejtették: a forrásnak köszönhetően ipari parkokat, helyi gazdaságokat, gyermekintézményeket, valamint a turizmust is fejlesztik. Több településen megoldották a belvízelvezetést és zöldvárosokat alakítanak ki. Korszerűsítik a helyi közlekedést, az egészségügyi alapellátást és a szociális ellátást, továbbá a foglalkoztatást elősegítő és a társadalmi együttműködést szolgáló programokra is jut forrás.

A tájékoztatás szerint a 2014-2020-as időszakban Jász-Nagykun-Szolnok megye TOP-kerete 53,786 milliárd forint, ebből lekötöttek a mostani támogatási döntéssel 20,8 milliárd forintot, a korábbiakkal pedig mintegy 7,5 milliárdot. Hamarosan további projektekről is döntenek, amelyek várhatóan 11,7 milliárd forint lekötését fogják jelenteni. A TOP második pályázati körében pedig mintegy 13,8 milliárd forint összegre lehet még pályázatot benyújtani 2017 első félévének végéig – közölte a megyei önkormányzat.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in egészségügy, foglalkoztatás, Jász-Nagykun-Szolnok megye, közlekedés, pályázat
Close