full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Számos programmal bővült a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál

Számos programmal bővült a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál

2016.08.09. Számos programmal bővült és új arculatot is kapott Kecskemét legnagyobb múltra visszatekintő, egyben legrangosabb rendezvénye, a Hírös Hét Fesztivál – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján kedden, Kecskeméten.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) Kecskemét polgármestere elmondta, hogy a 82. rendezvénysorozat a kecskeméti közösségek bemutatkozó seregszemléje is egyben, amely nagyban hozzájárul a “kecskeméti öntudat” erősítéséhez. A tradíció és a modern világ jól összeegyeztethető – fogalmazott a Hírös Hét Fesztivál megújításával kapcsolatosan a polgármester, hozzátéve, hogy a hagyományokra építve és a földrajzi adottságokat kihasználva egy országosan ismert rendezvény és egy nemzetközi hírű fesztiválváros megteremtése a városvezetés hosszú távú célja.

Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató az augusztus 19. és 28. között zajló programokról elmondta, hogy Katona József születésének 225. évfordulójára emlékezve Bánk bán életre kelt szereplőivel fényképezkedhetnek az érdeklődők a korabeli hangulatot idéző helyszínen, a megnyitó ünnepség alatt pedig a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Bánk bán című opera részleteit adja majd elő. Szent István, egy ország születése című musicallel és tűzijátékkal is megemlékezik a magyar államiság születéséről augusztus 20-án Kecskemét város önkormányzata. A történelmi rockopera átdolgozása Egyházi Géza és Fonyó Barbara főszereplésével Meskó Zsolt rendezésében lesz látható.

A fesztivál ideje alatt az esti nagyzenekari koncerteken fellép Vastag Csaba és a Sunny Dance Band, Gájer Bálint, az Ocho Macho, Kovács Kati és Geszti Péter is. Idén először a koncertek a fizetős lelátókról is élvezhetőek lesznek. A fesztiválprogram hangsúlyos eleme idén is a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. A seregszemlén a térség tizenhét települése több mint százhetven terményét mutatja be.

A Hírös Héten jelentős szerep jut a felvonulásoknak is, így az eddig is népszerű babakocsis és gyermek-, valamint a Hírös Vágta felvonulás mellett idén először lesz huszár- és kerékpáros felvonulás is. A XV. Hagyományos Kárpát-medencei Kézműves Kiállítás és Vásár a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajlik.

Kóstolókkal, a helyi kézművesek bemutatóival várják az érdeklődőket a Kossuth téren. A gasztronómiai kiállítók pedig a Hírös Korzón kapnak helyet. Lesz továbbá prímáspárbaj, kecskeméti fiatal tehetségek estje, kecskeméti kvíz show, ökumenikus istentisztelet, süteménysütő verseny, baba-mama sarok és sportnap is.

A Hírös Hetet – a Nemzeti Vágta előfutamaként – a negyedik alkalommal megrendezett Hírös Vágta zárja. Mondok József, a Fogathajtó Vb Kft. ügyvezetője elmondta, a nap folyamán a lovas hagyományok bemutatása is jelentős szerepet kap, így lesz karüsszel, agárverseny, nemzetiségi huszárvágta és természetesen kishuszárvágta is a lovassport népszerűsítése érdekében. Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy a tíz nap alatt mintegy húszezer látogatóra számítanak. A fesztivál programjai a hiros7.hu internetes oldalon olvashatóak.

MTI

Fotó: hiros7.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, fesztivál, gasztronómia, Kecskemét, koncert, kultúra, Szemereyné Pataki Klaudia
Close