full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Számítanak az önkormányzat segítségére Vas megyében

Számítanak az önkormányzat segítségére Vas megyében

2016.05.18. Amennyiben az adott település erre igényt tart, úgy a megyei önkormányzati hivatal köteles ellátni a települési önkormányzatok által indított TOP projektek előkészítési – és menedzsment – feladatait. Az elmúlt év végi felmérés szerint a vasi települések több mint 40 százaléka kíván élni ezzel a lehetőséggel.

A vonatkozó kormányrendelet értelemben a menedzsment -feladatok ellátásának feltétele, hogy a projektben a megyei önkormányzati hivatal konzorciumi partnerként vesz részt. Miután 2015. december végén a TOP pályázati felhívásai megjelentek, a megyei önkormányzat 2016 februárjában újabb megkereséssel fordult a településekhez, amelyben már települések által tervezett konkrét projektekkel kapcsolatban kérte a pályázatok benyújtásához szükséges konzorciumi megállapodások visszaküldését. Március elején több, mint 130 projekttel kapcsolatban jelezték a települések, hogy a megyei önkormányzattal kívánják ellátni az előkészítési és a menedzsment-feladatokat. Az erre vonatkozó konzorciumi megállapodások megkötése folyamatban van.

Az önkormányzatoktól a projektek benyújtására vonatkozó javaslatokat a megyei önkormányzati hivatal munkatársai megvizsgálták. Különös tekintettel arra, hogy a projekt – elképzelések megfelelnek-e a meghirdetett pályázati felhívások szabályrendszerének. Elemezték azt is, hogy az objektív értékelési szempontok ismeretében az adott forráskeret függvényében milyen esélyekkel pályázhatnak támogatásra.

A vizsgálatok és az önkormányzatokkal, Irányító Hatósággal lefolytatott szakmai egyeztetések eredményeként alakult ki az a projektállomány, amelynek előkészítésével és menedzsmentjével az önkormányzatok a megyei önkormányzati hivatalt bízzák meg. A támogató döntések meghozatala után a szerződéskötések 2016. július – augusztus hónapban megkezdődhetnek, melyet követően másfél – két évig, a projektek pénzügyi zárásáig jelentenek feladatot az önkormányzati hivatal számára.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in TOP
Close