full screen background image
Search
2019. május 26. vasárnap -
  • :
  • :

Szállodát avattak a Vas megyei Mesteriben

Szállodát avattak a Vas megyei Mesteriben

2018.03.27. Kétszázmillió forintos magánerős beruházást követően új, 16 szobás szállodát adtak át kedden a Vas megyei Mesteri községben, közvetlenül a helyi termálfürdő mellett.

Majtényi László (Fidesz), a Vas Megyei Közgyűlés elnöke avatóbeszédében úgy fogalmazott: a Kemenesalján Celldömölkön, Sárváron, Borgátán és Mesteriben működő fürdők együttes forgalma vetekszik az ország legforgalmasabb gyógyfürdőjének forgalmával.

Szavai szerint a kistérség kiváló természeti adottságaival, a Ság-hegy és a Kissomlyó boraival, nem utolsó sorban pedig gyógyvizeivel a jövőben még több ember számára válhat turisztikai célponttá, amelyet érdemes felkeresni.

Patyi Gábor, a Mesteriben lévő Termal Hotel tulajdonosa elmondta: háromcsillagos superior szállodájuk egybe épült a Mesteri termálfürdővel, így vendégeik számára télen, nyáron szabad és kényelmes az átjárás a fürdő medencéihez.

Téli időszakban egy fedett és egy félig fedett termálmedence, nyári időszakban pedig három kültéri medence – strandmedence, gyógyvizes medence és gyermekpancsoló – áll a fürdővendégek rendelkezésére, szállodájukban étterem és kávézó is található.

Patyi Gábor szólt arról is, hogy a mesteri termálfürdőt szintén családi vállalkozásuk üzemelteti, amelyet 2011-ben 300 millió forintos beruházással, részben az Új Széchenyi-program támogatásából teljesen átépítettek és azóta is folyamatosan fejlesztenek.

Szavai szerint a Mesteri fürdőt – amely mellett kempinget is működetnek – évente mintegy 100 ezer vendég keresi fel, vendégeik többsége ma már belföldről érkezik, de továbbra is közkedvelt a fürdő az osztrák és német vendégek körében is, főként a középkorúak és idősebbek kedvelik a nyugodt környezete miatt. Gyógyvize mozgásszervi megbetegedésekre ajánlott, különlegessége pedig, hogy magas szén-dioxid-tartalma miatt szív- és érrendszeri betegségen szenvedők is igénybe vehetik.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Mesteri, szállás, szálloda, turizmus
Close