full screen background image
Search
2019. június 26. szerda -
  • :
  • :

Szabadtéri sportparkot avattak Lentiben

Szabadtéri sportparkot avattak Lentiben

2019.06.12. Kedden adták át a Zala megyei Lentiben a város első szabadtéri sportparkját, amelyet a helyi önkormányzat épülete mögött található játszótér mellett alakítottak ki.

Az avatáson dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben szólt a kormány családtámogatási programjáról, kiemelve, hogy a Lentiben megvalósult és jelenleg is zajló, valamint tervezett fejlesztések jól illeszkednek ehhez, hiszen a közelmúltban megújult a bölcsőde és óvoda épülete, valamint új épületbe költözött a gyermekjóléti szolgálat, a sportpark pedig az idősebbeknek és a fiataloknak egyaránt hasznos.

– A fiataloknak nemcsak a mozgásra van szükségük, de a kikapcsolódásra is. Azt kívánom, hogy sok fiatal kössön barátságokat ebben a parkban és ismerkedjen, hiszen nekünk a jövőnk, a legnagyobb értékünk nem lehet más, mint a gyermek – mondta dr. Pál Attila.

Ezt követően Horváth László polgármester ismertette a beruházás részleteit. Elmondta, hogy a sportpark gondolata már két évvel ezelőtt megszületett, s az önkormányzat három sportpark létesítésére nyújtott be pályázatot. A most átadott, a Nemzeti Szabadidős és Sportpark program keretében közel 18 millió forint értékben megvalósult, 150 négyzetméter alapterületű létesítmény munkálatainak előkészítését a tavalyi évben már megkezdték. A tereprendezést, parkosítást a Lenti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végezte el, a cég munkatársai egy régi röplabdapálya helyét készítették elő a kivitelezést végző Nyírépszer Hungária Kft. részére.

Elhangzott, hogy a parkban most hat darab többfunkciós tornaeszközt tudnak használni a szabadtéri testedzést kedvelők. A közeljövőben egy újabb 90 négyzetméter alapterületű sportpark létesül az Arany János Általános Iskola és AMI udvarán, melynek előkészítése már folyamatban van.

Forrás: Zala megyei Önkormányzat. Fotó: Zalai Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Pál Attila, Lenti, park, sport
Close