full screen background image
Search
2021. január 22. péntek -
  • :
  • :

Sport- és szabadidőközpont épült 1,25 milliárd forintból Székesfehérváron

Sport- és szabadidőközpont épült 1,25 milliárd forintból Székesfehérváron

2020.11.27. Befejeződött a sport- és szabadidőközpont kivitelezése Székesfehérváron, a Palotavárosi tavaknál. A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program forrásából megvalósult, 1,25 milliárd forint értékű fejlesztés projektzáró bejárását pénteken tartották.

Az önkormányzatnak az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény idézte Vargha Tamást, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselőjét, aki szerint a járványhelyzetben különösen felértékelődik a fejlesztés, hiszen a megengedett egyéni sportolást a szabadidőközpontban kiválóan lehet űzni.

Idézték Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármestert is, aki hangsúlyozta: korszakos fejlesztés valósult meg a Palotavárosi tavak környékén, mivel a lakótelep építésekor, a 80-as években ez sajnos nem fért bele az akkori projektbe, így most nagy adósságot sikerült törleszteniük.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a 2019 októberében elkezdett beruházással a déli tónál rendezvényteret, főzőteret, színpadot, egy kisebb játszóteret, kosárlabda- és focipályát építettek ki, készült egy a mountain bike-, BMX-közösséget kiszolgáló dirt-bringapark, valamint a tó körül egy vegyes használatú, kerékpározásra, futásra, sétálásra egyaránt alkalmas murvás sétány, amely az északi tónál folytatódik, egészen az iskoláig. Az északi tó mellett az István Király Általános Iskolát is kiszolgáló fitnesz- és kondipark, KRESZ-tanpálya és játszótér létesült, valamint a két tavat elválasztó Varga-csatornán két gyalogoshíd épült.

Emellett kivilágították a sportpályákat és kamerarendszert helyeztek el. A szabadidőpark területén két vizesblokk épült, a meglévő parkolókat bővítették és új parkoló is épült.

Építettek továbbá játszóvárat, két pétanque-pályát és csaknem 300 négyzetméternyi műfüves burkolatot helyeztek el.

A képen: Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP) polgármester (b2), Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselő, polgári hírszerzésért felelős államtitkár (j2), valamint Viza Attila (b) és Farkas László (j) önkormányzati képviselők a palotavárosi tavak sport és rekreációs célú fejlesztésének átadásán Székesfehérváron 2020. november 27-én. MTI/Vasvári Tamás

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Cser-Palkovics András, Fejér megye, sport, Székesfehérvár
Close