full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Soros ülését tartott a közgyűlés Komárom-Esztergomban

Soros ülését tartott a közgyűlés Komárom-Esztergomban

2020.07.01. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat június 25-én tartotta soron következő közgyűlését. 

A képviselők elsőként Komárom-Esztergom megye közbiztonságáról kaptak tájékoztatást. Farkas Gábor rendőrfőkapitány előadásában elmondta, hogy megyénk közbiztonsága az elmúlt időszakban nagymértékben javult. Ezt támasztja alá, hogy 2010. óta a regisztrált bűncselekmények számában markáns, 73,9 százalékos csökkenés mutatható ki, mely a megyében élők biztonságérzetét nagymértékben javítja. A megye területrendezési Tervének módosítása is napirendre került, melyet a képviselők többsége támogatott.

A két ülés között eltelt időszak fontosabb eseményeiről, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról is beszámolót kaptak a képviselők.

A Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címről szóló rendelet módosításának keretében egy a “Komárom-Esztergom Megye Stratégiailag Kiemelkedő Fontosságú Nagyvállalata elnevezésű kategória került az eddig adható nyolc kategória mellé.”

A megyei önkormányzati alapítványok kuratóriumainak beszámolóját is elfogadták a képviselők.

Popovics György elnök tájékoztatott a veszélyhelyzetben hozott elnöki döntésekről, melyet a közgyűlés tudomásul vett. Ezt követően zárt ülés keretében döntöttek a képviselők a megyei önkormányzat által alapított díjak és kitüntetések adományozásáról.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Komárom-Esztergom megye, közgyűlés, Popovics György
Close