full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Sikeresen zárult a rendkívüli haltelepítés

Sikeresen zárult a rendkívüli haltelepítés

2020.05.12. A Kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutottak az állami horgászvizek halgazdálkodásainak hasznosítói – számolt be hivatalos közösségi oldalán dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke kedden.

A munkában 29 haltermelő és mintegy 80 szállító jármű vett rész. Az 1200 tonna ponty telepítése több mint 350 horgászvízen, 400-nál is több telepítési ponton valósult meg. Az intézkedés a horgászatban érintett szervezetek 2500 munkahelyének megóvását is szolgálja – olvasható a bejegyzésben.

A Tisza-tóba, melynek közel 90 százaléka Heves megyéhez tartozik, 10 helyen, 27 alkalommal történt haltelepítés ebből a kormányzati segítségből. 100 tonna, azaz a teljes mennyiség 8,7 %-a került ide, és várja a horgászat szerelmeseit. A Tisza-tónál a tavalyi évben százezer horgász napot regisztráltak.

Újfent gyors és jó döntés született, újfent sikerrel vizsgázott egy ágazat, újabb munkahelyeket őriztünk meg! A Kormány támogatását köszönjük, a horgászoknak pedig jó fogást, görbüljön! – fogalmazott posztjában dr. Juhász Attila Simon.

Forrás: Heves Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in dr. Juhász Attila Simon, hal, Heves megye, horgászat
Close