full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Sikeresen zárult a magyar-horvát aknamentesítési projekt

Sikeresen zárult a magyar-horvát aknamentesítési projekt

2018.05.30. Biztonságosan kirándulhatnak a magyar-horvát határ mentén mostantól – megtörtént a terület aknamentesítése. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Horvát Aknamentesítési Központ és a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös aknamentesítő projektjében gránátok, lőszerek, Kalasnyikov-tár és 1 tonna fémhulladék került elő. Erről projektzáró konferencián számoltak be.

A két éves program a 2013-as Duna és a Dráva közti határszakaszon aknamentesítési projekt folytatása volt, akkor a tűzszerészek valószínűsítették, hogy a talaj mélyebb rétegeiben is vannak fel nem robbant hadianyagok, például gránátok, lőszerek. Ezt számolta fel a mostani projekt.

Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Az eseményen beszédet mondott Dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, Zdravko Modrušan, a CROMAC igazgatója, valamint Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója is.

Az elvégzett munkát Dr. Szűcs Márton a Horvát-Magyar Közös Titkárság vezetője, Gabrijela Subašić, a CROMAC projektvezetője, Máté Szabolcs rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság projektvezetője és Balázs-Kotroczó Adrienn, a DDNPI projekt-asszisztense értékelte.

Forrás/fotó: Baranya Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye, DDNIP
Close