full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Sikeres volt a Hajdú-Bihar Megyei rajzpályázat

Sikeres volt a Hajdú-Bihar Megyei rajzpályázat

2017.10.26. A vártnál is több gyermeket sikerült elérni a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat klímavédelemmel kapcsolatos rajzpályázatával. 38 megyei óvodából összesen 461 darab alkotást küldtek be a határidőig.

A pályázatra 2017. október 9-e és 16-a között lehetett jelentkezni. A kiíró megyei önkormányzat olyan rajzokat várt az óvodásoktól, amelyek a klímaváltozás hatásaira, következményeire, az alkalmazkodás lehetőségeire hívják fel a figyelmet, és megmutatják, hogy hogyan viselkedhetnek a gyerekek környezettudatosan az éghajlat megóvása érdekében.

A pályázatra beküldött képeket három korcsoportban – kis-, középső- és nagycsoportos óvodás korosztályban – külön zsűrizik. A legtöbb rajz, 98(!) alkotás a Földes Közösségi Napközi Óvodából érkezett. A második a mennyiségi rangsorban a debreceni Sípos Utcai Óvoda 62 képpel, a harmadik az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda 26 rajzzal.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására még várni kell a témához kötődő másik két érzékenyítő pályázat végéig. Az éghajlat változása az Európai Unióban is egyre nagyobb hangsúlyt kap, erre több szemléletformáló akcióval hívja fel a figyelmet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Forrás/fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in gyermekek, Hajdú-Bihar megye, iskolások, óvodások, pályázat
Close