full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Sikeres irodalmi pályázat Hajdú-Biharban

Sikeres irodalmi pályázat Hajdú-Biharban

2017.11.17. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat klímavédelemmel kapcsolatos irodalmi pályázatára a megye 17 általános iskolájából összesen 160 darab alkotást küldtek be a kiírásban megszólított felső tagozatos diákok.

A pályázatra 2017. november 6-a és 10-e között lehetett jelentkezni. A megyei önkormányzat szabadon választott irodalmi műfajban, 20-25 mondatos prózai műveket várt a felső tagozatos általános iskolásoktól, amelyekben a klímaváltozás hatásaira, következményeire, az alkalmazkodás lehetőségeire hívják fel a figyelmet, és megmutatják,
hogyan lehet környezettudatosan cselekedni az éghajlat megóvása érdekében.

A legtöbb alkotás, 58 darab a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskolából érkezett az irodalmi pályázatra. A mennyiségi rangsorban második a Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és AMI 35 beküldött művel, a harmadik a debreceni Vénkerti Általános Iskola és AMI 21 alkotással. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására az értékelést követően, várhatóan decemberben kerül sor.

Az éghajlat változása az Európai Unióban is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Erre több szemléletformáló akcióval hívja fel a figyelmet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.
Ezek egyike volt a sikerrel zárult irodalmi pályázat.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hajdú-Bihar megye, irodalom, iskolások, önkormányzat
Close