full screen background image
Search
2020. augusztus 4. kedd -
  • :
  • :

Segíteni, de hogyan?

Segíteni, de hogyan?

2019.11.08. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hátrányos helyzetűek felzárkózását segítő programja tavaly óta zajlik, melynek egyik fő célja a Bács-Kiskun Megyei Felzárkózási Stratégia és Terv megalkotása, mely útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családok, gyermekek, idősek különféle szolgáltatásokhoz (egészségügyi, oktatási, szociális, gyermekvédelmi, iskolapszichológiai és gyermekétkeztetési… stb.) való hozzájutásának esélyeit növelni.

A programban vállalt feladatunk, hogy a közszolgálati intézmények és szervezetek összekapcsolásával életre hívjunk egy megyei koordinációs és konzultációs rendszert, mely segíti a szociális szolgáltatásokban jelentkező hiányok felszámolását. Fontosnak tartjuk, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések ne csak országos és helyi, hanem megyei szinten is kialakuljanak, rendszeressé váljanak és esélyteremtő módon hassanak vissza az egyes települések lakosságának életére. További cél a hátrányos helyzetűek megsegítésére irányuló beavatkozások megyei szintű összehangolása és a felzárkózást segítő, új együttműködések generálása.

Ezen célok megvalósítása érdekében a munkaközösség ma délelőtt ülést tartott a Megyeházán, ahol ezúttal egy fontos célcsoport, a fogyatékkal élők esélyteremtése volt a téma. Az egyeztetésen a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó megyei egyesületek, szolgálatok és civil szervezetek vettek részt. Ugyan a szakemberek korábban végeztek mind a 11 járásban adatgyűjtést, ezen találkozó alkalmával a száraz tényadatok mögé szerettek volna látni és összegyűjteni a többéves, helyenként évtizedes tapasztalatukat. Megoldásokat kerestek arra vonatkozóan, hogyan lehetne a felzárkóztatáshoz újszerűen hozzányúlni és valós, hosszútávú eredményeket elérni.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye
Close