full screen background image
2021. január 24. vasárnap -
  • :

Sajtóközlemény a Zala Megyei Közgyűlés elnökének 2020. december 21-én hozott döntéséről

2020.12.21. A koronavírus járvány következtében a 478/2020.(XI.3.) számú Kormány rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi és bizottsági ülések megtartására nincsen lehetőség, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat-és hatáskörét a közgyűlés elnöke gyakorolja. A megyei közgyűlés 2020. december 21-ére összehívni kívánt rendkívüli ülésének megtartására nem kerülhetett sor.

A Zala Megyei Közgyűlés képviselői és nem képviselő bizottsági tagjai részére az előterjesztések a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak alapján kerültek megküldésre. Az előterjesztésekkel kapcsolatban a képviselők a korábbi gyakorlatnak megfelelően a közgyűlés elnökének küldhették meg észrevételeiket, esetleges módosító indítványaikat.

Egy előterjesztés került összeállításra „A felülvizsgált Zala Megyei Területfejlesztési Koncepció és Zala Megyei Területfejlesztési Program elfogadása” címmel, amelynek tekintetében a közgyűlés elnöke meghozta döntését: a közgyűlés feladat-és hatáskörében eljárva az előterjesztés melléklete szerinti tartalommal elfogadta a felülvizsgált Zala Megyei Területfejlesztési Koncepciót és Zala Megyei Területfejlesztési Programot.

A felülvizsgált és 2030-ig hatályos Zala Megyei Területfejlesztési Koncepció jövőképét – Gazdag és harmonikusan fejlődő zöld Zala – a megyei önkormányzat változatlanul a Jól működő, fejlett gazdaság, a Foglalkoztatás bővítése és társadalmi kohézió, valamint az Élhető
Zala megye átfogó célok mentén kívánja megvalósítani, amelyhez a 2021-2027-es időszakra aktualizált prioritásokat és stratégiai területi célokat határozott meg, figyelemmel a megye adottságaira és fejlesztést igénylő területeire, összhangban a várható támogatási lehetőségekkel.

A rendkívüli döntést az indokolta, hogy a Zala Megyei Területfejlesztési Program időtávja 2020. december 31-én lejár, ezért szükséges a felülvizsgált dokumentumok idei évben történő elfogadása. Az elfogadást követően indulhat a 2021-2027-es időszakra szóló integrált területi program készítése, mely alapjául szolgál a Versenyképes Magyarország Operatív Program forrásainak tervezéséhez.

Dr. Pál Attila s.k.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Pál Attila