full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Rendbehozták a Radai-malomárkot

Rendbehozták a Radai-malomárkot

2020.09.08. Mederkotrással-és kövezéssel, iszapkiemeléssel, árkok-folyókák építésével rendbe hozták, a terület-és Településfejlesztési Operatív Program több, mint 70,8 millió forintos támogatásából, a Nagyrada községen átszelő, Radai-malomárok teljes hosszát. Az ünnepélyes avatóra hétfőn került sor, amelyen részt vett Manninger Jenő, országgyűlési képviselő és a Zala Megyei Közgyűlés két alelnöke, Ruzsics Ferenc és Bene Csaba is.

Az eseményen Tulok Ferenc, Nagyrada polgármestere elmondta: a több, mint 3 kilométer hosszú malomárok eliszaposodása régi problémája volt a településnek. 1967-ben már sor került mederszabályozásra, részleges burkolásra, ám azóta nem történt érdemi munka a területen, így a patakmeder 2010 környékére már annyira feltöltődött teljes hosszában, hogy egy-egy nagyobb esőzés a falu egy részét elöntéssel veszélyeztette. A felújításnak köszönhetően azonban, melynek keretében cserjeirtásokat, fakivágásokat, tuskóeltávolításokat, medermunkálatokat, különböző eszközépítéséket és több ezer köbméter iszapkiemelést végeztek, már az a nyári eső sem okozott gondot, ami Dél-Zala több részét elöntötte. Kiemelte a község korábbi vezetőjének, Zsiga Zsolt előző polgármesternek a pályázat előkészítésében és a kivitelezésében végzett munkáját, valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő segítségét.

Az eseményen Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott. Jelezte: Zalában rengeteg helyen küzdenek a csapadékvíz-elvezetésével, az árkok helyrehozatalával.

A megyei közgyűlés alelnökei, Ruzsics Ferenc és Bene Csaba is részt vettek az eseményen. Ruzsics Ferenc kiemelte: szinte életmentő volt, hogy Nagyradán időben elkészüljön a malomárok tisztítása, renoválása, így lakóházakat nem veszélyeztetett a már említett, nagy augusztusi zivatar.

Bene Csaba pedig azt hangsúlyozta, hogy a mostani volt az első uniós ciklus, amelyben a településvezetőkkel történt egyeztetések után dolgoztak ki olyan pályázatokat, amelyekre a községeknek, a településeknek nagy szükségük volt.

Forrás: Zalai Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bene Csaba, Manninger Jenő, Nagyrada, Ruzsics Ferenc
Close