full screen background image
Search
2021. január 22. péntek -
  • :
  • :

Ráckevére érkezik a DANUrB utazó kiállítása

Ráckevére érkezik a DANUrB utazó kiállítása

2019.06.21. A hat részből álló installáció különböző szemszögből – fotók, hangok, vélemények, városfejlesztési javaslatok – mutatja be a Duna menti életet.

A Duna menti országok 2004. június 29-én rendezték meg az első Nemzetközi Duna-napot. A következő másfél évtized alatt Európa egyik legnagyobb folyójának lett az ünnepe, amit valamennyi ország számos közössége számon tart, mint az itt élő emberek közös örökségének jelképét.

Ez az örökség a Pest megyei települések, az itt élő emberek identitásának elemi alkotó része. Ezért Pest Megye Önkormányzata az INTERREG DANUrB projekt teremtette keretek között támogatja a Duna menti közösségek által szervezett programokat, kulturális és közösségi eseményeket. A DANUrB projekt célja, hogy a helyi kulturális örökségek újragondolása a közösségek együttműködése új lendületet adjon a településeknek.

Pest megye, Ráckeve, Szigetbecse és Szigetújfalu önkormányzatainak összefogásával, a Ráckevei Árpád Múzeum, az Abacusan Stúdió és számos további partner szervezésében immár második évben várja sokszínű családi és kulturális eseményekkel az érdeklődőket a Szigetzugi Duna Napok.

A DANUrB Utazó Kiállítás ünnepélyes megnyitója a Szigetzugi Duna Napok nyitó eseménye lesz.

Időpont: 2019. június 27. (csütörtök) 16:00 óra
Helyszín: Keve Galéria (Ráckeve, Kossuth Lajos utca 49.)

A Szigetzugi Duna Napokat 2019. június 28-30. között rendezik meg Ráckeve, Szigetbecse és Szigetújfalu településeken.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in kiállítás, Pest megye
Close