full screen background image
Search
2020. január 27. hétfő -
  • :
  • :

Porondon: Bács-Kiskun megye

Porondon: Bács-Kiskun megye

2019.09.10. Idén a térség egyik legrégebbi hagyományokra visszatekintő gasztronómiai fesztiválja, a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál adott helyszínt 2019. szeptember 6-7-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat tavaly elindított, kétnapos rendezvénysorozatának, a Megyenapoknak.

Igazi színes forgatagba csöppenhetett az, aki ellátogatott a megyei önkormányzat sátraihoz a II. Bács-Kiskun Megyei Napok alatt. Ilyen még nem volt, a két nap alatt a megye mind a 11 járása bemutatkozott a Kossuth utcán. A kiállítói sátrakban a térség valamennyi tájegysége megmutatta magát: a kiállítók kézműves bemutatókkal, látványfőzéssel, helyi termék kóstolókkal, féltve őrzött értékeik kiállításával és hamisítatlan vendégszeretettel várták a vendégeket.

Pénteken a libafesztivál kísérőprogramjaként a Móra Ferenc Művelődési Központban a Nemzeti Művelődési Intézettel karöltve szakmai konferenciát tartott a megyei önkormányzat „A hungarikum mozgalom és a kulturális gazdaságfejlesztés kapcsolata” címmel. Emellett megyei értéktár kiállítás is nyílt, melynek ünnepélyes megnyitásakor elismerő oklevéllel jutalmazták a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvételt nyert kiskunfélegyházi kötődésű nemzeti értékeket.

Hisszük, hogy nekünk, Bács-Kiskun megyeieknek feladatunk hagyományainkat és kultúránkat ápolni, éltetni és gyermekeinknek átörökíteni. Az immáron második alkalommal megrendezett Megyenapok rendezvény pedig idén is bizonyította: ez az értékmegőrző és identitáserősítő munka nem csak kötelesség, de felemelő érzés és nagy öröm is egyben. Mindannyiunknak.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, hagyományőrzés, Kiskunfélegyháza, megyenap
Close