full screen background image
Search
2020. május 31. vasárnap -
  • :
  • :

Pogácsás: sikeres a kormány közfoglalkoztatási politikája

Pogácsás: sikeres a kormány közfoglalkoztatási politikája

2018.11.06. Sikeres a kormány közfoglalkoztatási politikája, mind a közfoglalkoztató önkormányzatok, mind a társadalom, mind a munkavállaló számára – jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Pogácsás Tibor – aki a 2018-as közfoglalkoztatási program munkaadóinak adott át díjakat – hangsúlyozta: a társadalom számára azért hasznos a program, mert azon keresztül minden család érezheti, hogy a boldoguláshoz szükséges a munka, a munkaerőpiacról kiszorulók pedig újra közösségben élhetik meg mindennapjaikat. A programban ugyanakkor egymásra talált a kormány és az önkormányzatok szándéka is – tette hozzá.

Az államtitkár felidézte: a 2010-es évek elején, amikor magas volt Magyarországon a munkanélküliség, az volt a cél, hogy átmeneti lehetőséget biztosítsanak a munkanélkülieknek a jövedelemszerzésre.

A kormány gazdaságpolitikai intézkedései nyomán viszont mára jelentősen nőtt a foglalkoztatás szintje, hiszen mintegy 4 420 000 ember dolgozik Magyarországon. Ennek arányában csökkent a közmunkások száma, ma már havi átlagban csupán 122 ezren dolgoznak ebben a foglalkoztatási formában országszerte – ismertette.

Ez azt jelenti – folytatta -, hogy a gazdasági fejlődés hatására fordulat történt a munkaerőpiacon, ma már egyre nagyobb a versenyfutás a munkaerőért és már munkaerőhiánnyal kezd küzdeni a közfoglalkoztatás is.

A közfoglalkoztatás azonban, részben szociális, részben közösségépítő tevékenységként, nem kophat ki a magyar foglalkoztatási rendszerből, ugyanis mindig lesznek olyanok, akik a közösség segítségére szorulnak – mondta Pogácsás Tibor.

Az ünnepségen 73 olyan foglalkoztató, főként önkormányzat részesült elismerésben, amely példamutatóan szervezte meg a közfoglalkoztatást.

Fotó: MÖOSZ

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in közfoglalkoztatott, Magyarország, önkormányzat
Close