full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Péterfy Sándor-díjat vehetett át Südi Tamásné Németh Zoltántól

Péterfy Sándor-díjat vehetett át Südi Tamásné Németh Zoltántól

2016.09.07. Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke a kapuvári képviselő-testület hétfői ülését megelőzően köszöntötte Südi Tamásné táncpedagógust, és átnyújtotta neki azt megyei elismerést – Győr-Moson-Sopron Megye Oktatásáért Péterfy Sándor-díjat, – melyet a díjazott az aug. 18-i, Győrött megtartott megyei ünnepi közgyűlésen külföldi tartózkodása miatt nem tudott átvenni.

Südi Tamásné táncpedagógus 2005 óta a kapuvári Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanára. A tanítói, valamint óvópedagógusi főiskolát Baján végezte. Kezdetben szülőfalujában, a Bács-Kiskun megyei Uszód településen dolgozott alsó tagozatos tanítónőként. Gyermekkora óta kapcsolatban áll a néptáccal és népzenével, egykor tagja volt az uszódi hagyományőrző csoportnak is.

Családjával 1995-ben költözött Kapuvárra, Osli település általános iskolájában tanítónőként dolgozott. Folyamatosan képzi magát, elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola gyakorlatvezető mentortanári és a tánctörténet-elméleti tánctanár szakirányát. Tanítványai felé nagy szeretettel fordul. Fontosnak tartja, hogy a néptáncos anyanyelv megtanítása mellett közösséget építsen és formáljon. Az intézményen belül jó munkatársi kapcsolatot alakított ki kollégáival, szoros, baráti kapcsolatot ápol tanítványai szüleivel.

Táncos csoportjai állandó résztvevői a helyi, térségi és országos rendezvényeknek. A kapuvári székhelyű művészet-oktatási intézmény számos szakmai sikerrel büszkélkedhet, mely neki is köszönhető. Az általa tanított gyermekeknek és fiataloknak nagyon sok nemzeti értéket örökít át. Tiszteli tanítványait, kollégáit és a hivatását.

A képen: Középen a díjazott, Németh Zoltán megyei közgyűlési elnök (j) és Hámori György polgármester társaságában.

Forrás/fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Győr-Moson-Sopron, Németh Zoltán
Close