full screen background image
Search
2018. november 15. csütörtök -
  • :
  • :

Pest megyei önkormányzati óvodákat támogató pályázatot hirdetett az NGM

Pest megyei önkormányzati óvodákat támogató pályázatot hirdetett az NGM

2017.09.18. Pest megyei önkormányzati óvodák fejlesztéseit támogató, hatmilliárd forintos pályázatot jelentetett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kérelmeket egy hónap múlva lehet beadni.

A tárca hétfőn az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a pályázat célja a férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása, a szolgáltatások minőségének javítása.

A támogatásból lehetőség van a meglévő önkormányzati óvodák felújítására, bővítésére, átépítésére, illetve épületgépészeti fejlesztésekre, valamint az óvodai pedagógiai programmal összhangban álló szakmai eszközök, berendezések beszerzésére. Felújítás esetén legfeljebb 150 millió forintos, új óvoda építése esetén maximum 400 millió forintos támogatásra pályázhatnak a Pest megyei települések.

A kormány célja a fejlesztésekkel, hogy a lehető legközelebb biztosítson óvodai elhelyezést a dolgozni szándékozó kisgyermekes szülőknek, és hogy a fejlesztések a helyi igényekhez igazodjanak – írták.

Az óvodafejlesztésre irányuló támogatási kérelmeket október 19-én 8 órától nyújthatják be a települések a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

A közleményben emlékeztettek: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. A nemzetgazdasági tárca az év végéig ennek a programjának keretében további két pályázat meghirdetését tervezi vállalkozói parkok fejlesztése, valamint kis- és középvállalkozások eszközbeszerzése témakörökben – közölték.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in óvoda, pályázat, pénzügyek
Close