full screen background image
Search
2020. május 31. vasárnap -
  • :
  • :

Összetartozunk – kis falu, nagy szívvel

Összetartozunk – kis falu, nagy szívvel

2019.07.12. Találkozzunk Kömpöcön 2019. július 20-án az Összetartozunk programsorozat következő eseményén, melynek ezúttal a népszerű Szárnyasfesztivál ad otthont!

A kiskunmajsai térség lakosai számára kulturális programokat szervezünk a közösségépítés és a közösségmegtartás érdekében. A rendezvényeknek rá kell világítaniuk arra, hogy nem csak a múltjuk, hanem a jelenük is közös és a jövőt is csak együtt tervezhetik. Létszükséglet megőrizni önazonosságukat, őseik hagyományait, táncait és énekeit, mesevilágát, hitét, kultúráját, művészetét és mindazt, ami magyarrá tesz.

Ezeken az eseményeken kézművesek, helyi gazdák, zenészek és táncosok, játékmesterek elevenítik fel a térség hagyományait, bemutatva egyúttal azt is, hogy ezeket megőrizve-megújítva miként tudjuk beépíteni mindennapi életünkbe. A helyben élők értékalapú gondolkodáson nyugvó, együttes építő munkája biztosíték arra, hogy növeljük a térségek népességmegtartó és közösségteremtő erejét, és büszkén adhassuk tovább az utánunk jövőknek: összetartozunk.

Ezúttal frissen sült szárnyashússal, egyedi méz kóstolóval, kötés-horgoló és fazekas kézműves bemutatóval, régi korokat megidéző csutka-dió baba készítéssel, valamint a térség neves fellépőivel várjuk a látogatókat.

Az esemény időpontja 2019. július 20. 10-18 óra, helyszíne a Művelődési Ház

A program megvalósítását Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatja.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye
Close