full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Ősszel megkezdődhet az M44 Tiszakürt-Kondoros szakaszának építése

Ősszel megkezdődhet az M44 Tiszakürt-Kondoros szakaszának építése

2016.06.01. Ősszel megkezdődhet a 111 kilométeres M44-es gyorsforgalmi út Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyén átívelő, 62 kilométeres, Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának építése – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) közleményben szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési felhívás június 1-jén megjelent. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén a kivitelezés az év végén megkezdődhet.

Az M44 gyorsforgalmi út építése három ütemben valósul meg. Az új nyomvonalon vezető, kétszer két forgalmi sávos gyorsforgalmi úton négy külön szintű csomópontot, 44 alul- és felüljárót, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítanak ki. A Kőrös felett, a folyó építészeti hagyományait megőrizve, 450 méteres acél ívhíd épül, díszvilágítással. Emellett a szakaszon két kisebb híd létesül: egy a Dögös-Kákafoki csatorna felett, valamint egy háromnyílású híd a Mezőtúr-Orosháza vasútvonal felett. A tájékoztatás szerint Kardosnál üzemmérnökségi telepet hoznak létre.

Az M44-es gyorsforgalmi út Nagykőrös és Tiszakürt közötti 31 kilométeres, valamint Kondoros és Békéscsaba közötti 18 kilométeres szakaszának ajánlati felhívása várhatóan 2016 végén jelenik meg. Eredményes eljárás esetén mindkét szakasz építése 2017-ben indulhat. A kivitelezés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

MTI

* A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, közlekedés
Close