full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Országos Szülésznői konferenciát tartottak Székesfehérváron

Országos Szülésznői konferenciát tartottak Székesfehérváron

2016.06.02. „A szülésznők helyzete Magyarországon a XXI. században” címmel immár második alkalommal rendezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztálya XXIV. Országos Szülésznői Konferenciát pénteken, Székesfehérváron, a Magyar Király Hotelben. A konferencia résztvevőit Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

A Magyar Király Hotelben rendezett XXIV. Országos Szülésznői Konferenciát a Kórrház énekkara nyitotta meg műsorával. A konferencia résztvevőit a tudományos szervezők: Dr. Hagymásy László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztály főorvosa, Kaszás Györgyné a kórház osztályvezető főnővére és Csetneki Julianna a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznő Szekció elnöke, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat részéről dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök, Székesfehérvár MJV. Önkormányzat nevében Brájer Éva alpolgármester köszöntötték.

molnar-krisztian-szulesz-konferencia

A közgyűlés elnöke méltatta a szülészek és nőgyógyászok munkáját, akik az anyaság akarásának és beteljesülésének számtalan példájával találkoznak. “Az Önök gyógyító tevékenységére van szükség akkor is, amikor az asszonyok erejét felemészti a kór, a betegség. Amikor a legyengült testet és a megfáradt lelket kell a tudomány erejével visszahozni az életbe. Ennek a hivatásnak, orvos-szakmai területnek a szakmapolitikai kérdéseit, a tapasztalatait, felismeréseit, eredményeit és feladatait megosztani a pályán elindulókkal, nem csak tudományos ismeretközlés, hanem mélyen emberi tisztelete az életnek ” – hangsúlyozta dr. Molnár Krisztián.

A szülést az új élet adása teszi áldott, magasztos cselekedetté. A születés az élet körforgásának az alapja, az örök megújulás. A születés segítői hivatásuk gyakorlása során aktív résztvevői lehetnek a világegyetem örök folyamatának. A születés körülményei évezredek alatt többszörös átalakuláson ment keresztül, mint ahogy a segítők szülésznők, bábák helyzete is. Magyarországon lényeges változások következtek be az elmúlt évek időszakában. Megvalósult a szülésznők főiskolai képzése, törvény szabályozza az önálló, felelősségteljes szülésznői tevékenységet.

„A szülésznők helyzete Magyarországon a XXI. században” fő téma köré szervezett kétnapos konferencián lehetőség nyílt a közös gondolkodásra, a jelen gyakorlatának és a jövő kihívásainak megvitatására érintve a családközpontú szülészetet, a szülésznők helyzetét, a szülésznőképzést, várandósgondozást, császármetszést is.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in egészségügy, Fejér megye, konferencia, Molnár Krisztián
Close