full screen background image
Search
2018. november 15. csütörtök -
  • :
  • :

Örökség Világzenei Fesztivál lesz három napon át Szolnokon

Örökség Világzenei Fesztivál lesz három napon át Szolnokon

2017.08.15. Tizenhét hazai formáció lép fel két színpadon a huszonkettedik alkalommal rendezendő Örökség Világzenei Fesztiválon augusztus 18. és 20. között Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén – közölte a fesztivál főszervezője kedden az MTI-vel.

Pap Béla elmondta: az 1996 óta évente megrendezett fesztiválon csaknem kettőszázhatvanan léptek fel mintegy ötvennégyezer néző előtt. Továbbra is cél, hogy sok fiatal zenész lépjen színpadra, számos friss produkcióban legyen része a közönségnek – hangsúlyozta a főszervező.

A nyitó napon, augusztus 18-án, Ferenczi György és a Rackajam – vagy mostanában az 1ső Pesti Rackák névre hallgató zenekara – lép fel. Ezen a napon hallhatja a közönség a Stetl névre hallgató formációt is, dalaik közt felfedezhetőek a jazz, reggae, punk stílusjegyek. A zenekar elsődleges célja megismertetni a hazai közönséget a jiddis dallamvilág szépségeivel. Fellép továbbá a Boja egüttes, valamint a Korai Trancemission. Pénteken lép fel Meshinda együttes is, akiknek zenei világa magyar és indiai népzenei alapokon nyugszik.

Augusztus 19-én, szombaton a Szolnokról indult és a reggae, a punk, a rock, a dancehall és a ska műfajok keverésével egyedülálló stílust létrehozó Tigris zenekar zenél. Hallhatja a közönség a Szlávics Anna-Rock Tamás szerzőpáros Cirkusz-KA zenekarát, a bajai alapítású StabilFrazír együttest, Nemes “Kölyök” Gábor klasszikus-fingerstyle gitárművészt, valamint a Green Spirit ír zenét játszó zenekart.

Augusztus 20-án, vasárnap a Zuboly zenekar szórakoztatja a közönséget. A zárónapon színpadra lép még az Eclectica zenekar, a Desperado’s névre hallgató együttes és a pszichedelikus folkrockot játszó Hangszedők is.

A Zitherandom előadásában Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián citerás improvizációi lesznek hallhatók, Ziskó Olivér pedig “tűzdobolással” kápráztatja majd el az érdeklődőket.

Pap Béla kiemelte: péntek délután magyar retro mesezenék csendülnek majd fel Péli Ildikó fuvolaművész és Balogh József zongoraművész előadásában. Vasárnap a kecskeméti Lóca együttes ad majd műsort a gyerekeknek.

Szombaton és vasárnap hangszersimogatóval is várják a családokat.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Jász-Nagykun-Szolnok megye, koncert, program, Szolnok
Close