full screen background image
Search
2019. szeptember 20. péntek -
  • :
  • :

Örökség, ami összeköt – Szent László emlékezete Közép-Európában”

Örökség, ami összeköt – Szent László emlékezete Közép-Európában”

2018.06.05. A Hierotheosz Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat “EFOP-5.2.2-17-2017-00133 – Örökség, ami összeköt – Szent László emlékezete Közép-Európában” program keretében Szent László napján, 2018. június 27-én tanulmányutat szervezett.

A tanulmányút első állomása Szabolcs település volt, ahol megemlékeztünk a Szent László királyunk nevéhez köthető 1092-es szabolcsi zsinatról, megtekintettük és körbejártuk a Földvárat, az eredetileg a 11. században épült református templomot és a Mudrány kúriát is. A tanulmányút következő állomásaként a napkori római katolikus templomot és a lovagkirályt ábrázoló freskót néztük meg, majd pihenésképpen élvezhettük a napkori önkormányzati hivatal vendégszeretetét is.

Következő Szent Lászlóhoz köthető állomásunk a baktalórántházi római katolikus templom és a Dégenfeld Kastélymúzeum volt, majd végül Laskodra látogattunk el, ahol gyönyörködhettünk a szent királyt harc közben ábrázoló freskóban. Köszönet a résztvevőknek, idegenvezetőnknek, a helyi szervezőknek és a helyszínen minket fogadó atyáknak ezért a nagyon gazdag, élménydús napért.

Forrás/fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baktalórántháza, Laskod, Napkor, Szabolcs, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Close