full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Önkormányzati applikációt mutattak be Csopakon

Önkormányzati applikációt mutattak be Csopakon

2018.10.25. Az önkormányzat és a településen élők közötti kapcsolatban is fontos az új kommunikációs csatornák bevonása – fogalmazott Halász János (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke csütörtökön a Veszprém megyei Csopakon.

A politikus a település önkormányzati applikációjának bemutatásán kiemelte: az önkormányzatok számára az egyik legfontosabb kérdés az, miként lehet az új kommunikációs csatornákkal elérni a lakosságot, a településre látogatókat. A Csopakon bemutatott „okos” alkalmazás – amely a Hajdú-Bihar megyei Mikepércsen már tesztüzemben működik – modell lehet a többi település számára a közösségi együttműködés javításában – tette hozzá.

Ambrus Tibor (Fidesz-KDNP), Csopak polgármestere elmondta: az applikációval a település célja az volt, hogy valós idejű információkat nyújtson a lakosságnak, a községbe, a Balatonhoz érkező turistáknak.

Vojtkó Ferenc projektmenedzser elmondta: a magyar SMAPP Kft. által kifejlesztett applikáció a hírek, programok, közlemények megjelentetése mellett a felhasználóknak is lehetőséget teremt információkat küldeni, például közművek meghibásodásáról vagy közterületen megoldandó problémákról.

Emellett az applikáció összefogja a közérdekű elérhetőségeket intézményekről, szolgáltatókról, látnivalókról, szállás- és vendéglátóhelyekről, lehetőséget nyújt hivatali online időpontfoglalásra, illetve kérdőívek, formanyomtatványok kitöltésére is.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Ambrus Tibor, Csopak, Hajdú-Bihar megye, Halász János, Mikepércs, mobil, önkormányzat
Close