full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Október 22-én lesz az új Vas Megyei Közgyűlés alakuló ülése

Október 22-én lesz az új Vas Megyei Közgyűlés alakuló ülése

2019.10.18. A választási eredmények jogerőre emelkedése után, október 22-én, kedden tartja alakuló ülését az új Vas Megyei Közgyűlés, utána egy órával pedig az október 23-i kitüntetés átadó ünnepségre kerül sor. A Vas Megyei közgyűlésben tizenötből tizenegy helyet szerzett a FIDESZ-KDNP frakció. A választások után a sajtó kérdésére válaszolva Majthényi László elmondta, a megyei közgyűlésben szerzett tizenegy hely elég meggyőző arány, és nemcsak siker, öröm, hanem nagy felelősség is egyben.

– Számítottam erre, gondoltam, hogy valamivel jobbak leszünk, mint az előző ciklusban, amikor tízen voltunk, és bíztam benne, hogy ez mandátumot is ér. Köszönjük a Vas megyei lakosság aktivitását – egyébként nálunk volt a legmagasabb a szavazás részvételi aránya, közel 54 százalék -, és köszönjük a választópolgároknak a bizalmat. Ahogy az előző ciklusban, úgy most is igyekszünk majd rászolgálni. Gratulálok a most megválasztott polgármestereknek és képviselő testületeknek. Mindenkivel szeretnénk jó viszonyt kialakítani, továbbra is együtt fejleszteni a megyét – fogalmazott Majthényi László, aki az új megyei közgyűlés alakuló ülésén várhatóan ismét a megyei önkormányzat vezetője lesz.

Hét párt és szervezet indult Vasban a megyei közgyűlési helyekért. Majthényi László szerint várható volt, hogy bejut a Momentum, amelyet Iker Áron képvisel majd, és további egy-egy helyet szerzett a DK, Hetyési Marianna által, a Jobbik, Rába Kálmán által, illetve az MSZP, Fehér László által képviselve. Nem jutott mandátumhoz a Polgármesterek Vas megyéért Egyesület és a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

A közgyűlésbe bejutott tizenegy FIDESZ-KDNP képviselőből hét már az előző közgyűlésnek is tagja volt: az elnök Majthényi László, a két alelnök, dr. Kondora Bálint és Marton Ferenc, illetve Szíjártó László, Gagyi Levente, Tausz István valamint Nagy Gábor. Újonnan kerültek be: a megyei Prima-díjas Glavanics Krisztina, Narda polgármestere, Sipos Tibor Tamás, a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója, Szücs Dávid és Kevy Albert.

Forrás: vaol.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in közgyűlés, Majthényi László, önkormányzat, választás
Close