full screen background image
Search
2020. április 6. hétfő -
  • :
  • :

Október 17-én újra elrajtol a Megyefutás

Október 17-én újra elrajtol a Megyefutás

2019.10.15. Az idén 4. alkalommal szervezi közösen a Megyefutást a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség. Az egyébként több évtizedes hagyományokkal rendelkező program részleteit sajtótájékoztató keretében ismertette Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke és Molnár Péter a Megyei Sportszövetség elnöke.

A futás október 17-én reggel 8 órakor rajtol Tapolcáról, a résztvevők aznap a Sümeg-Devecser-Ajka-Pápa távot teljesítik. Másnap Zircről indulnak a futók, akik a Várpalota-Balatonfűzfő-Balatonalmádi-Balatonfüred távot megtéve, pénteken délután érkeznek majd Veszprémbe, a Megyeház térre. A Megyefutás résztvevői a két nap alatt összesen mintegy 190 kilométert teljesítenek rendőri biztosítás mellett.

A hagyományokat követve a futásra magukkal viszik a megyezászlót is, melyre minden érintett helyszínen emlékszalagot kötnek a település képviselői.

A Megyefutás résztvevőit most is megyebeli sportegyesületek tagjai alkotják, azokon a településeken, melyeken a Megyefutás áthalad, a váltóban futókhoz bárki csatlakozhat, akár helyi óvodások, iskolások is.

A szervezők elmondták még, a Megyefutás kiemelt célja a sport és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a közösségi érzés erősítése.

Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in futás, Polgárdy Imre, sport
Close