full screen background image
Search
2020. július 2. csütörtök -
  • :
  • :

NGM: 38 milliárd forint jut TOP-os fejlesztésekre Baranyában

NGM: 38 milliárd forint jut TOP-os fejlesztésekre Baranyában

2017.06.14. Baranya megye településeinek fejlesztésére 38 milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Pécsen.

Rákossy Balázs elmondta: Baranya 38 milliárd, Pécs mintegy 33 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre. A megyei fejlesztési keret jelentős részére már születtek pályázati döntések: első körben 50 település kezdheti meg beruházásait, és a tervek szerint a nyár végégig a teljes 38 milliárd forintról megszületnek a támogatói döntések.

Az összegből egyebek közt ipari parkokat fejlesztenek, valamint a turizmus fejlesztésére, utak és önkormányzati tulajdonú épületek felújítására, a foglalkoztatás növelésére és felzárkóztatásra is jut forrás – részletezte az államtitkár.

A TOP-os fejlesztések hatására a megye versenyképessége számottevően nöturizvekedhet, így az egy élhető, a vállalkozásoknak jó működési teret biztosító terület lehet a jövőben – mondta Rákossy Balázs. Az államtitkár kiért arra, hogy a TOP-programban országosan 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a 18 megye és a 22 megyei jogú város közvetlen fejlesztésére.

Oláh Gábor, az NGM regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a Magyar Államkincstár június végéig valamennyi támogatott település részére utalja a fejlesztési összeget. Jelezte azt is: az NGM a nyár folyamán várja a következő körben meghirdetett TOP-pályázatokra a jelentkezéseket, hogy az év végéig a teljes forrás gazdára leljen.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye, Oláh Gábor, pályázat, Pécs, Rákossy Balázs, TOP
Close